Türkçeyi ve Türkiye’yi öğrencilerine en güzel şekilde tanıtma arzusunda olan ve dilin ancak yaşanarak öğrenileceğini düşünen TOBB ETÜ TÖMER, belirli aralıkla kültürel etkinlikler de düzenliyor.

 

 

3 Ekim Perşembe günü, Türkçe hazırlık A1 kuru öğrencileriyle beraber “yaşayarak öğrenme programı” adı altında kültürel gezi etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler bu geziyle birlikte hem birçok tarihî yeri gördüler hem de Türkçeyi kullanma biçimlerini çevrelerindeki farklı konuşurlardan da duyarak gözlemleme şansı buldular.

 

 

 

Gezi programı kapsamında öğrencilerle beraber Ulus ve tarihî Ankara’yı gezdik. İlk olarak Etnografya müzesine gittik. Türk tarihinde geçmişten bugüne kullanılan çeşitli kıyafetler, eşyalar, aletler yabancı öğrencilerin ilgisini fazlaca çekti. Etnografya müzesinden sonraki adres ise eski meclis binaları oldu. Kurtuluş Savaşı yıllarında kullanılan Birinci Meclis ve hemen aşağısındaki İkinci Meclis binalarını gezerken Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş evresine tanıklık eden öğrenciler, süreçteki değişimin ve gelişimin nedenlerini ve sonuçlarını sorarak Türk tarihi ile ilgili bilgi sahibi oldular. Meclislerden sonraki rota ise Ankara Kalesi oldu. Öğrencilerin çok ilgisini çeken bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.