TÖMER öğrencilerinin Türk kültürünü daha yakından tanımaları ve kendi kültürlerini aktarmaları için gerçekleştirilen kültür gezilerine bu sene “dünya mutfaklarının tadımları” eklendi. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, kendi ülkelerine ait yemekleri tanıtırken aynı zamanda sınıf arkadaşlarının kültürlerini de daha yakından tanıma fırsatı elde edecekler.
Bu sebeple 2021-22 döneminde ilk olarak öğretim görevlimiz Beril İzel Esmer eşliğinde Orta Asya mutfağına gidilerek Kırgız, Özbek ve Kazak yemekleri tadıldı. İranlı öğrencimiz Nika Atashpareh ve Tanzanyalı öğrencimiz Swahifa Abdi Juma daha önce tatmadıkları yemekleri deneyimlerken Kırgızistan’dan gelen öğrencimiz Narynbek Nasyrkanov da ülkesinin özlediği yemekleriyle buluştu. Etkinlikte, bir önceki sene TÖMER öğrencisi olan ve şu an ana dalında eğitimine devam eden Pakistanlı Jouman Hemid de öğrencilerimize eşlik etti."